Afbeeldingen gebruiken voor je website: waar let je op?

Afbeeldingen op je website zorgen voor sfeer en verheldering van je boodschap. Foto’s en afbeeldingen zijn ontzettend belangrijk, beelden zeggen meer dan duizend woorden! Maar waar dien je op te letten tijdens het plaatsten van afbeeldingen? Dat vertellen we je in dit artikel.

Het gebruik van afbeeldingen op je website

Bij het gebruiken van afbeeldingen voor je website is het belangrijk dat deze toegevoegde waarde bieden aan je pagina. Er zijn diverse redenen om afbeeldingen te gebruiken op je website, dit kan zijn om een bepaalde sfeer toe te voegen of ter illustratie van een probleem of oplossing. Het is belangrijk dat de afbeeldingen van goede kwaliteit zijn, wanneer een foto wazig of donker is komt dit niet professioneel over.

Rechtenvrije afbeeldingen

Wanneer je opzoek bent naar foto’s voor op je website maar niet beschikt de juiste materialen of kwaliteiten om zelf goede foto’s te maken kun je gebruik maken van platformen met rechtenvrije foto’s. Voorbeelden van deze websites zijn Pexels, Unsplash en Pixabay. Op deze websites vind je rechtenvrije afbeeldingen die je gratis kunt gebruiken.

Bestandsgrootte en naam

Voor de snelheid van je website is het belangrijk dat de afbeeldingen geen te grote bestandsgrootte hebben. Hierdoor kan de website vertraagd worden, dit is niet goed voor de gebruikerservaringen en vindbaarheid in Google. Op websites als https://webp-converter.com/ en https://kraken.io/ kun je foto’s uploaden, de websites verkleinen de afbeelding voor je.

Daarnaast is het belangrijk dat je je afbeeldingen een naam geeft. Google kan aan de bestandsnaam van een foto aflezen wat voor afbeelding het is. Wanneer je dus zoekwoorden gebruikt in de naam van je afbeelding heb je dus een kans dat je hier op kunt scoren!

Scoren met je afbeelding!

Door bovenstaande zaken te optimaliseren kun jij dus scoren in Google met enkel een afbeelding! Maar zorg dus wel dat de grootte en het formaat van je afbeelding is geoptimaliseerd, anders bestaat er nog steeds een kans dat je vindbaarheid verslechtert wordt.

cloud-vips
Blog artikelen