De populairste programmeertalen van 2021

Wat waren de meest populaire programmeertalen in 2021? Wij hebben het voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Wil je programmeren en coderen leren? Of wil je een nieuwe taal kiezen voor een aankomend project? Dan kan onderstaand lijstje zeker bruikbaar zijn voor jou!


Wat is een programmeertaal?

Een programmeertaal is een beschrijving van de opdrachten en instructies die een computer moet uitvoeren. Deze opdrachten moeten eenduidig zijn. Daarom wordt de betekenis van ieder woord van zo’n programmeertaal en de manier waarop deze woorden samengevoegd worden tot zinnen heel precies beschreven. Door de jaren heen zeen er veel programmeertalen ontwikkeld, meestal voor specifieke toepassingen.


Wat zijn de populairste programmeertalen?

Bekijk hieronder de top 10 meest gevraagde programmeertalen in 2021.
    1. Python
       Python is een programmeertaal die snel werkt, gebruiksvriendelijk is en eenvoudig aan te leren. Deze keuze is zeer populair bij beginners. Bij data science en de ontwikkeling van back-end webapplicaties wordt Python veel gebruikt. 


    2. Java
       Deze programmeertaal wordt veel gebruikt bij de ontwikkeling van Android-apps en voor het bouwen van webapplicaties op ondernemingsniveau. 


    3. JavaScript
       JavaScript is zeer populair voor het ontwikkelen van webapplicaties en het interactief maken van webpagina’s. om webpagina’s interactief te maken 


    4. C#
       (C sharp) is een veelgebruikte scripttaal voor backend-programmering en het ontwikkelen van Windows mobile phone apps. 


    5. C++
       (C plus plus) kan gebruikt worden voor allerlei soorten toepassingen. Hierbij kan gedacht worden aan computerprogramma’s, mobiele apps, computergames en besturingssytemen. 


    6. PHP
       Voorheen waren er bijna geen alternatieven, hierdoor draaide bijna iedere dynamische, interactieve website op PHP. 


    7. R
       Deze scripttaal is ontwikkeld voor statistiek en data-analysedoeleinden. 


    8. Objective-C
       Deze scripttaal is een uitbreiding van de programmeertaal C. 


    9. Swift
       De programmeertaal script is vrij nieuw, het is ontwikkeld door Apple voor haar besturingssystemen iOS en OS X. 


    10. TypeScript
       Deze open source programmeertaal is ontwikkeld door Microsoft. TypeScript is een superset van JavaScript en voegt typing en objectgeoriënteerde programmering toe aan de taal. 

cloud-vips
Blog artikelen