Kleuren bepalen voor je website, hoe doe je dat?

Kleur is een belangrijk aspect als het aankomt op het design van je website. Door middel van kleur kun je gevoel creëren bij je bezoekers. Bepaalde knoppen of buttons kunnen je aandacht roepen alleen maar doordat ze gekleurd zijn. Maar wat is het effect van kleur en hoe gebruik je het op de juiste manier? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Basiskleur website bepalen

De kans is groot dat je al een logo hebt of een idee voor je website. Waarschijnlijk heb je dan ook al een keuze gemaakt voor jou basiskleur. Met deze kleur wordt jouw bedrijf geassocieerd. Het is daarom heel erg belangrijk om goed na te denken over deze kleur. Met kleur kan een bepaald gevoel gecreëerd worden bij je bezoekers.

Bepaal je overige kleuren

Nadat je een keuze hebt gemaakt voor je basiskleur is het belangrijk om de overige kleuren hier op aan te laten sluiten. Het is aan te raden om tussen de 1 en 3 overige kleuren te gebruiken, niet meer. Er zijn verschillende manieren om deze overige kleuren te kiezen. Zo kun je kiezen voor complementaire kleuren, dus welke kleuren staan tegenover elkaar in het kleurenwiel? Het contrast van deze kleuren zorgt voor levendigheid. Analogen kleuren zijn kleuren die naast elkaar staan op het kleurenwiel, doordat deze goed bij elkaar passen creëer je rust. Een andere mogelijkheid is om triade kleuren te kiezen, dit zijn kleuren die gelijkmatig over het kleurenwiel zijn verdeeld in de vorm van een driehoek.

Naast de primaire kleuren kun je ook gebruik maken van de secundaire kleuren. Deze kun je gebruiken om informatie weer te geven die net wat minder belangrijk is, bijvoorbeeld subtitles, achtergronden of een ondersteunend onderdeel.

Check of het werkt!

Als je het kleurenpalet voor je website hebt gekozen is het belangrijk om na te gaan of deze kleuren combinaties werken. Hopelijk heb je iets aan deze tips om de juiste kleur voor je website te bepalen.

cloud-vips
Blog artikelen