Linkbuilding: wat is het en hoe verzamel je deze links?

Door middel van linkbuilding wordt er vanuit een andere website verwezen naar jouw website. Hierdoor kan jouw website hoger in de zoekresultaten verschijnen. Maar hoe werkt dit en hoe verzamel je deze links voor je website? Het Kennisvragen portaal legt het je graag uit.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van jouw website link op andere websites. Deze websites verwijzen dan naar jouw website. Het doel hiervan is om meer bezoekers te generen op je eigen website. Hoe meer backlinks naar jouw website, hoe meer vertrouwen Google krijgt in jouw website. Deze backlinks worden door Google gezien als een soort van stemmen, dus hoe meer stemmen je verzameld, hoe meer jouw website wordt gezien als autoriteit. Maar niet elke stem is voor Google evenveel waard, wanneer jij een website hebt over auto’s en je krijg een stem van een autodealer is deze stem meer waard dan wanneer je er een krijgt van een levensmiddelen winkel.

Hoe verzamel je deze links?

  • Zelf toevoegen - Je kunt zelf backlinks toevoegen naar jouw website, dit kan door je bedrijf in te schrijven in verschillende bedrijvengidsen. Doordat deze links zelf aan te maken zijn, zijn deze het minst waard in linkbuilding.
  • Outreach - Outreach is het proces om te vragen naar backlinks. Je vraagt aan een andere website of zij willen linken naar jouw pagina. Echter vragen website eigenaren hier vaak een vergoeding voor omdat zij weten dat zo’n backlink waarde heeft voor jou. Eigenaren van websites zullen vaak mails krijgen met deze vraag, bedenk daarom eerst goed wat voor toegevoegdewaarde er in zit voor de website eigenaar.
  • Verdienen - Een derde manier om backlinks te verkrijgen is door ze te verdienen. Maar hoe verdien je backlinks? Dit kan bijvoorbeeld door de content op je website. Wanneer jij relevante en unieke content hebt willen andere website eigenaren hier naar verwijzen.
  • Kopen of ruilen - Het kopen van backlinks in vrij prijzig en hoeft niet altijd succesvol te zijn. Daarnaast is Google steeds strenger en hier fel op tegen, je speelt hiermee eigenlijk vals. Bij het kopen van een backlink moet gelet worden op relevantie. Wanneer er vanuit een fietsenmaker wordt verwezen naar jouw kleding webshop kan dit afgestraft worden. Portalen als Beste Bloggers kunnen je helpen bij je linkbuilding campagne. Over het algemeen vind je via zulke bureau's betrouwbare partners voor het kopen van links.
  • Behouden - Wanneer je deze links verzameld hebt is het zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat je deze links ook daadwerkelijk behoudt. Controleer hier regelmatig op en probeer deze link terug te krijgen wanneer je deze verloren hebt.
cloud-vips
Blog artikelen