Op de SEO tool Ahrefs vind je een gigantische database met backlinkse, zoekwoorden en positief in Google. De tool is te gebruiken voor zowel beginnende als ervaring SEO’ers. Met Ahrefs onderzoek je gemakkelijk welke zoekwoorden voor jouw bedrijf relevant zijn en waar nieuwe backlinks vandaan komen. 

Pluspunten:

  •     Ahrefs bevat de grootste database
  •     De tool is gemakkelijk in gebruik
  •     Ahrefs heeft onderscheidende functionaliteiten van haar concurrenten

Minpunten:

  •     Ahrefs is vrij prijzig als je over de juiste functionaliteiten wilt bezitten
  •     Kijkend naar de technische analyse scoren andere SEO-tools beter. 

Waarom kiezen voor Ahrefs?

Met Ahrefs draai je gemakkelijk de backlink-profielen van je concurrenten uit, hiermee kun je zien waar voor jou kansen liggen. De tool geeft je ook de mogelijkheid om te zien wat de best scorende pagina’s zijn binnen jouw branche. Hierdoor weet jij precies waar je je op moet gaan richten en waar je doelgroep te vinden is. 

Een belangrijk onderdeel van SEO is zoekwoordenonderzoek. Ahrefs geeft je een nauwkeurige voorstelling van de maandelijkse zoekopdrachten. 

Concurrenten analyseren

Wat doen jouw concurrenten op dit moment en waar scoren zij op? Ahrefs helpt je een handje, via de tool zie je precies wat je concurrenten aan het doen zijn en wat zij gedaan hebben. Dit proces kun je gebruiken om zelf een plan te maken. Je kunt gemakkelijk zien welke backlinks van je concurrent van invloed waren op de stijging in Google. Deze backlinks kunnen weer bruikbaar zijn voor jouw website.

Zoekwoordenonderzoek 

Zoekwoordenonderzoek via de tools van Google wordt steeds lastiger gemaakt. Met de database van Ahrefs kun je heel veel zoekwoorden vinden. Deze woorden kun je direct verwerken in de content van je website. Met de Keyword explorer kun je achterhalen hoe goed een zoekwoord scoort en hoe vaak hier naar gezocht wordt. 

Ontdekken goede content

Met de Content Explorer  kun je content zien waar daadwerkelijk naar verwezen word en welke goede scoort op social media. In de gigantische zoekmachine vind je content die het op dit moment goed doet binnen jouw doelgroep. Door een zoekwoord in te vullen krijg je meteen een overzichtelijk weergave van artikelen met daarbij het aantal social shares en backlinks. 

Conclusie 

Ahrefs is een zeer goede online marketingtool en eenvoudig in gebruik. Wanneer je opzoek bent naar een goede marketingtool raden wij zeker aan om Ahrefs te overwegen. Voor prijzen en dergelijke raden we je aan om op de website te kijken. Hier worden duidelijk de diverse functionaliteiten en prijzen per pakket weergegeven. 

cloud-vips
Blog artikelen