Review SEO tool: Jasper .ai

De tool Jasper .ai was voorheen bekend on der de naam Jarvis Al. In deze tool vind je alles op het gebied van copywriting. Jasper .ai maakt gebruik van Artificial Intelligence (Al) ook wel, kunstmatige intelligentie. De tool genereert automatisch inhoud op basis van je eigen input. Door gebruik te maken van deze tool kun je jezelf dus vele uren besparen. Benieuwd wat Jasper .ai voor jouw onderneming kan betekenen? Wij hebben het voor je uitgezocht! Lees snel verder.

Hoe werkt Jasper .ai?

Kunstmatige intelligentie wordt ontzettend populair in de schrijfwereld. De tool Jasper maakt gebruikt van deze nieuwe technologie, uit eenvoudige zinnen wordt originele inhoud gegenereerd. De tool is dus niet alleen inzetbaar voor een korte Facebook post maar te gebruiken voor volledige artikelen of werkstukken.
Jasper .ai maakt gebruikt van GPT-3 en OpenAl API waardoor de zeer overtuigende inhoud geleverd wordt. Door machine learning en Al-gegenereerde teksten zijn de gecreëerde teksten iedere keer weer uniek. Het bedrijf GPT-3 maakt gebruik van deep learning en is voorgetraind met miljoenen woorden van andere schrijvers. De kunstmatige intelligentie traint en blijft zichzelf verbeteren door invoer van andere, hierdoor is de tool ontzettend coherent. Daarnaast is ook de kwaliteit van deze teksten ongelofelijk goed. Kosten kunnen bespaard worden door Jasper in te zetten voor copywritingdiensten. Echter zijn er aan de Jasper tool natuurlijk ook kosten verbonden, maar deze kosten zijn gemakkelijk terugverdiend wanneer de tool op de juiste manier ingezet wordt. 
Geschreven teksten worden in slechts enkele seconden volledig herschreven naar boeiende en professionele teksten, posts of blogs. Met verschillende sjablonen en de “lange formulier editor” kunnen meerdere versies van advertenties en zelfs blogposts gegenereerd worden voor diverse social-mediakanalen. Verder in deze review gaan we dieper in op de verschillende tools binnen Jasper.

Jasper-sjablonen

In Jasper .ai kan er gebruik gemaakt worden van diverse sjablonen deze sjablonen hebben ieder dezelfde onderliggende kunstmatige intelligentie, hierdoor kan er tijd bespaart worden bij het maken van hun output. De sjablonen zijn ontworpen met ieder een specifiek soort taak, wij nemen de bekendste met je door:

  •     Chatterbot

Een populaire tool wanneer je veel gebruik maakt van inhoud voor social media, denk aan tweets of statusupdates. 

  •     Sales Report Generator

      Dit sjabloon helpt bij het verkopen van producten via productbeschrijvingen gegenereert op basis van klantfeedbackgegevens.

  •     LinkedIn Profile Creator

      De functie is zeer geschikt voor het genereren van leads op LinkedIn profiel pagina’s. Aan de hand van het Al algoritmen worden snel en hoogwaardige materialen gegenereerd. 

Antwoorden bekijken
Het reageren op klantrecensies is een langdurig proces maar vaak wel noodzakelijk, het is een stukje klant service. Door middel van het sjabloom bekijk antwoorden kan dit proces versneld worden. Het sjabloon helpt met het automatisch genereren van reacties met een tone of voice die bij het bedrijf past.  

Poll-vragen
Aan de hand van poll-vragen creëer je meer betrokkenheid met je gebruikers. Je krijgt op deze manier meer te weten over jouw community. Je kunt zo meerdere peilingen doen over verschillende onderwerpen en voor diverse klantgroepen. Handig is dat je ook de tone of voice aan kunt nemen, dit is handig wanneer je meerdere groepen hebt. 

Youtube-beschrijving
Om punten te scoren is een beschrijving op YouTube noodzakelijk, dit kan vervelend zijn wanneer je dit moet doen na het maken en bewerken van video’s. Met de YouTube-beschrijving tool van Jasper hoef je enkel de titel aan te geven en de keywords. De tool zorgt er vervolgens voor dat jouw inhoud er uit springt. 

Primaire tekst Facebook-advertentie
Met de sjablonen creëer je gemakkelijk en snel professioneel Facebook advertenties. Je kunt gemakkelijk meerdere variaties genereren en deze inzetten op verschillende platformen. Er kan ook getest worden welke het beste werkt voor een bepaalde doelgroep. 

Inhoud verbeteraar
Met de Content Improver kunnen teksten met verschillende zinsstructuren en sjablonen gemaakt worden. Er kunnen tot wel 600 tekens tegelijkertijd gegenereerd worden. Handig wanneer je artikelen op aanvraag nodig hebt. 

Inhoud genereren in verschillende talen

Jasper .ai maakt het ook mogelijk om je blogteksten te vertalen in een ander taal. Je tekst wordt niet alleen omgezet naar een andere taal maar de tool zorgt ervoor dat deze tekst nog steeds uniek is. De tool maakt het zelfs mogelijk om volledige documenten te vertalen. Je hoeft enkel het brondocument en het aantal woorden te selecteren. 

Boss Mode

De kunstmatige intelligentie Boss Mode genereert automatisch inhoud voor een blog of social media-profiel. Door het onderwerp en de keywords in te voeren kan de Boss Mode hier een volledige en pakkende tekst van maken. De Boss Mode kan volledig zijn eigen ding doen zolang je duidelijk bent wat je wilt. 

Originele inhoud

In het begin waren we nogal sceptisch over de mogelijkheden van Jasper. Het leek naar ons idee onmogelijk om twee berichten samen te voegen.. maar Jasper bewees het tegendeel. De teksten waren volledig uniek ontwikkeld wat toch een beetje onecht over kwam naar ons idee. We hebben ons eraan overgegeven en de teksten gecontroleerd. Niets om je zorgen over te maken!

Voor wie?

De tool is zeer geschikt voor marketeers die honderden woorden schrijven per maand, met deze tool is dat niet meer nodig en kun je veel tijd besparen. Wanneer je als marketeer werkt of teksten schrijft voor zoekmachineoptimalisatie is dit de perfecte tool.

Prijzen

De prijzen voor Jasper zijn zeker voordelig wanneer je kijkt wat je ervoor terug krijgt. Je kunt je veel tijd besparen. De prijzen en pakketten van jasper vind je terug op deze pagina. 

Conclusie

Wanneer je kwalitatief goede teksten wilt en tijd wilt besparen in je business is Jasper zeker een goede tool voor jou. De robot zorgt niet alleen voor het schrijven van de artikelen of posts, maar ook de bewerking ervan als grammaticacontrole. 

cloud-vips
Blog artikelen