Review SEO tool: Mangools

Een minder bekende tool maar zeker geen mindere is de tool Mangools. De tool staat bekend als goedkoop maar zeer volledig. Zo kun je je eigen voortgang bijhouden, de voortgang van je concurrenten en informatie vinden over zoekwoorden en backlinks. De tool is betaalbaar voor ervaren SEO’ers maar ook voor de beginnende ZZP’ers. In deze review vertellen we je de voor- en nadelen van deze SEO tool.

Wat is Mangools?

Deze SEO tool werd in 2014 uitgebracht. Oorspronkelijk was er enkel het programma KWFinder, dit was bedoeld voor zoekwoordenanalyses. Vandaag de dag zijn er diverse programma's bijgekomen, zoals SERPChecker, SERPWatcher, LinkMiner en Site Profiler. Mangools is een vrij goedkope SEO tool. Hij is gemakkelijk te gebruiken voor zoekmachineanalyses, backlink monitoring, concurrentieanalyses en meer. Het is zeker een goedkoop alternatief, echter kan het niet opwassen tegen mogelijkheden van tools als Ahrefs en SEMrush.

Voor- en nadelen

Iedere SEO tool heeft zijn of haar eigen voor- en nadelen, wij hebben de voor- en nadelen van Mangools overzichtelijk voor je in een tabel gezet. 

Voordelen Nadelen
  • Mangools maakt gebruik van een fijn design
  • Geen mogelijkheid om dashboard te delen met klanten
  • Prima mogelijkheden voor een lage prijs
  • Kleine database doordat Mangools vrij nieuw is
  • Betrouwbare en stabiele tool
  • Uitgebreid maar minder uitgebreid dan een tool als bijvoorbeeld Ahrefs
  • Toegang tot vijf verschillende SEO functionaliteiten
  • Weinig aandacht voor de technische SEO kant
  • Beschikt over nuttige informatie over concurrenten
 

Gebruiksvriendelijkheid 

Het design van Mangools oogt vrij rustig en erg fijn. Er wordt op de juiste manier gebruik gemaakt van kleuren waardoor het geheel niet ‘druk’ oogt. Ook de navigatie op de website ervaren wij als zeer prettig. 

Mogelijkheden

Mangools biedt diverse mogelijkheden, de tool maakt gebruikt van vijf verschillende SEO tools. Deze tools lichten we nader toe.

KWFinder: zoekwoorden analyse tool

Deze tool kan gebruikt worden voor je zoekwoordenonderzoek. Hoe vaak wordt een woord of meerdere woorden gebruikt in Google. Je krijgt ook suggesties te zien voor je zoekwoorden. Het programma geeft je ook inzicht in nuttige data van je concurrenten. 

SERPChecker: analyseren van de zoekresultaten

Met de SERPChecker kun je per land en apparaat de zoekresultaten een bepaald zoekwoord analyseren. Je krijgt een overzicht te zien met de top 10, hoeveel backlinks ze hebben en hoe goed zij scoren etc. Handig dus als je hoog wilt scoren in Google maar geen idee hebt hoe.

SERPWatcher: bijhouden van de posities van je zoekwoorden

Met deze tool kun je precies ‘watchen’ welke positief een bepaald zoekwoord heeft. Een ander woord hiervoor is rank tracking. De zaken waar je inzicht in krijgt de plek, het volume, de gemiddelde positie en beste positie, aantal bezoekers enzovoort. 

LinkMiner: linkbuilding analyse tool
met de LinkMiner kun je achterhalen waar de backlinks van jouw concurrenten vandaan komen en waardoor deze beter scoort dan jij. 

SiteProfiler: website analyse tool
Met deze tool krijg je inzicht in een bepaald domein. Je ziet informatie als de overview, backlinks, top content, audience en competitors. 

Kosten

Mangools biedt verschillende pakketten aan Basic, Premium en Agency, daarnaast heb je de mogelijkheid tot 10 dagen gratis uitproberen. De prijzen en pakketten vind je hier. Voor een bedrag van €29,90 heb je de mogelijkheid tot het tracken van 200 zoekwoorden met de SERPChecker, 100 woorden opzoeken met SERPWatcher, 200 suggesties per zoekwoord in KWFinder, 2000 backlinks opzoeken in LinkMiner en 20 websites zoeken met SiteProfile. Hiermee is Mangools tot bijna 70% goedkoper dan tools als SEMrush en Ahrefs. De fuctionaliteiten wegen zeker tegen elkaar op, maar of ze elkaar kunnen vervangen laten we je zelf bepalen. Dit kun je proberen met het 10 dagen trial pakket. 

Conclusie

Het grootste voordeel aan Mangools is dat je veel terugkrijgt voor een redelijk lage prijs. Je krijgt met de tool niet alleen inzicht in je eigen website maar ook in die van je concurrenten. Met de vele mogelijkheden kun je eenvoudig de SEO van je website verbeteren. Wij raden SEO’s zeker aan om met deze tool te werken. 

cloud-vips
Blog artikelen