Review SEO tool: Morningscore

De tool Morningscore is van Deense afkomst. De tool is zo ontworpen dat iedereen hem kan gebruiken. In deze review nemen we de all-in-one SEO tool Morningscore onder de loep. Benieuwd of deze tool bij je past? Dat lees je in dit artikel van Kennisvragen.

De voor- en nadelen Morningscore

Om meteen te weten waar je aan toe bent beginnen we met de voor- en nadelen van de SEO tool. Deze hebben we duidelijk voor jullie weergegeven in een tabel. 

Voordelen  Nadelen   
  • Pakketten op Morningscore zijn goed geprijsd!
  • Social media campagnes kunnen niet aan de tool gekoppeld worden. Je hebt dus niet alle benodigde informatie op één locatie
  • Gebruiksvriendelijke en eenvoudige tool
  • Na het tracken van een website van een concurrent telt Morningscore dit als ‘main website’
  • Linkjes, health en ranks zijn on-demand te controleren
  • De tool is enkel ingericht voor SEO, er is geen mogelijkheid tot het analyseren van SEA.
  • Dagelijkse automatische updates

 

  • Mogelijkheid voor een Dark Ui thema
 


Gebruiksvriendelijkheid

Het design van de SEO tool Morningscore is eenvoudig zodat hij voor iedereen toegankelijk is. Het platform straalt rust en overzicht uit. Als beginner kun je op Morningscore gidsen en tutorials vinden mocht je er zelf niet aan uitkijken. Zo ontdek je de vele mogelijkheden en functies. Deze video’s kunnen natuurlijk ook handig zijn voor de ervaren SEO’ers. Je kunt namelijk rapportages uitdraaien die diep gaan, waar je waardevolle informatie uit kunt halen. Je moet natuurlijk wel weten waar deze zitten!

Tools / functionaliteiten

Zoekwoorden positie tracker
Deze functie geeft je overzicht in de content die je geplaatst hebt en welke scores hieraan gekoppeld worden. Met de zoekwoorden positie tracker zie je overzichtelijk op welke positie je zoekwoorden op dit moment staan en hoeveel verkeer ze opgeleverd hebben. Er wordt een groen pijltje weergegeven wanneer je gestegen bent in de zoekresultaten. Bij een rode ben je helaas gedaald, probeer bijvoorbeeld eens om je content van deze pagina aan te passen, het kan natuurlijk dat deze niet meer up-to-date is. 

Website gezondheid check

Morningscore laat je hier een overzicht zien van de gezondheid van je websites. Hoe scoren factoren als inkomende links, uitgaande links, redirects, afbeeldingen, meta-title’s enzovoort. Deze gegevens zijn natuurlijk mega waardevol! 

Linkbuilding analyses

Naast zoekwoorden is een ander belangrijk onderdeel van SEO linkbuilding. In deze linkbuilding tool zie je duidelijk welke linkjes naar jou website verwijzen en welke zijn vergaan. Daarnaast zie je ook een ‘domain authority’ score per backlink, hierdoor zie je hoe sterk een bepaalde backlink is. 

Organisch verkeer tracker

Morningscore laat je duidelijk zien wat het verkeer op jouw website de afgelopen maand heeft gedaan. Je krijgt inzicht in het aantal bezoekers en wat deze op jouw website gedaan hebben. Deze data is in principe ook te verkrijgen via Google Analytics, alleen kun je bij Google Analytics niet de data van concurrenten tracken. Morningscore geeft je deze mogelijkheid wel. 

SEO suggesties

Met de functie SEO suggesties zie je waar verbeteringen nodig zijn op je website. Je krijgt bijvoorbeeld een melding wanneer je pagina geen meta-title heeft. Verder worden de meldingen verdeeld in: Difficulty, Category, Discription en ROI. 

Concurrenten analyseren 

Ten slotte de concurrentie analyse, een functie die niet mag missen. Via een overzichtelijk tabblad krijg je inzicht in de gegevens van concurrenten. Hierdoor kun je hun werkwijze kopiëren of analyseren. Je kunt zien waar de backlinks vandaan komen en deze partijen benaderen.

Buiten de zes bovenstaande functies zijn er nog vele andere functies te vinden, deze worden allemaal duidelijk uitgelegd in de guides & tutorials op de website. Wij raden aan om hier zeker gebruik van te maken!

Kosten

In de voor- en nadelen hebben we het al kort benoemd maar de prijzen van Morningscore zijn zeer goed. Er worden drie pakketten aangeboden de growth suite, professional suite en master suite. De kosten voor deze pakketten vind je hier. Met het growth pakket heb je toegang tot vele mogelijkheden. De mogelijkheden verschillen per pakket, zo kun je met een growth pakket 5 websites analyseren en bij het master pakket zijn dit er al 100! 

Conclusie

Wij zijn zeer tevreden over deze tool, Morningscore is zeker een concurrerende speler op de markt. Helaas richt te tool zich enkel op SEO, jammer want hierdoor laten ze punten liggen. Daarnaast vinden we het ook jammer dat ze social media buiten laten staan. Maar al met al geeft de tool goede inzichten om je website te optimaliseren voor een zeer scherpe prijs. Enkel op zoek naar inzichten op het gebied van SEO? Dan kun je in het begin goed uit de voeten met Morningscore. 

Tip! Morningscore biedt een gratis trial periode van 14 dagen! Zo kun je ervaren of deze tool bij je past. 

cloud-vips
Blog artikelen