Review SEO Tool: SE Ranking

Benieuwd hoe jouw website scoort in Google en welke websites naar jouw website linken? Dat kan met een tool als SE Ranking. Naast SE Ranking heb je de keuze uit vele andere gratis of betaalde tools. In deze review vertellen we je de voor- en nadelen van SE Ranking zodat jij kunt bepalen of deze tool bij je past. 

Wat is SE Ranking?

Het platform SE Ranking staat bomvol tools waar SEO onderzoek mee uitgevoerd kan worden, denk aan zoekwoordenonderzoek, concurrentieanalyse, website-audit, backlinks controle en rankings. 

Voor- en nadelen van SE Ranking

Wij hebben de voor- en nadelen van SE Ranking voor je op een rijtje gezet, zo kun je voor jezelf beslissen of je verder moet lezen of beter kunt kijken naar een van de reviews voor andere tools. 

Voordelen Nadelen                                            
 • Programma is eenvoudig in gebruik voor zowel beginners als ervaren SEO’ers
 • Ranking resultaten kunnen lang duren, soms tot wel 24 uur
 • Prijs/kwaliteit verhouding is goed
 • Het analyseren van een website kan lang duren.
 • Inzicht in betaalde als organische data
 • Optie tot online webinairs en tutorials voor het gebruik van SE Ranking zijn er niet
 • Mogelijkheid tot een volledige website audit. Je kunt een ‘site check’ ontvangen van een website. Eventuele fouten kunnen zo verbetert worden
 

Gebruiksvriendelijkheid 

Wat fijn dat je verder leest, de voor- en nadelen waren dus genoeg reden om verder te lezen! In deze review gaan we verder in op een aantal zaken met betrekking tot SE Ranking. Als eerste de gebruiksvriendelijkheid, wij zijn hier erg enthousiast over. Het programma is zo ontworpen dat iedereen er mee aan de slag kan. Gegevens kunnen ingeladen worden in het systeem waarna je aan de slag kunt met het analyseren van de verschillende rapporten. 

Mogelijkheden 

SE Ranking wordt door velen als all-in-one SEO tool gezien. De vele functionaliteiten geven je inzicht in enorm veel data. Een aantal van deze functionaliteiten hebben we voor je uitgelicht. 

 •     De zoekwoorden tracker

Bij SE Ranking kunnen de belangrijkste zoekwoorden van je website ingeladen worden en zijn deze te ‘tracken’, op deze manier kan er inzicht verkregen worden in hoe deze zoekwoorden presteren. Een voordeel is dat SE Ranking je inzicht geeft in de resultaten van verschillende zoekmachines, niet alleen die van Google. 

 •     Backlink checker

Door middel van SE Ranking krijg je in een overzicht de gewenste data van backlinks te zien. Je ziet het aantal externe links, de backlinks URL en de waarde van de links. 

 •     Pagina checker

Je kunt niet alleen een volledige en globale website audit uitdraaien, maar SE Ranking geeft ook de mogelijkheid tot ‘page check’. Je krijg in dit geval diepere informatie over een bepaalde pagina. Je ziet hoe de pagina scoort, de gezondheid en de ranking. 

 •     Website audit

Je website wordt in dit geval gecrawled en mogelijke pijnpunten worden weergegeven. Je ziet waar optimalisatie nodig is, wat er mist en wat de snelheid. 

 •     Zoekwoorden suggesties 

Vrijwel iedere SEO tool heeft deze functie, zoekwoorden suggesties. SE Ranking wilt in deze functie net een beetje uitblinken, ze maken het mogelijk om zoekwoord suggesties te bieden gerelateerd aan het hoofd zoekwoord. 

Kosten

SE Ranking heeft een zeer aantrekkelijk prijs in vergelijking met andere tools op de markt. Zelfs voor de beginnende ondernemer of hobbyist met een blog website zijn te prijzen zeer betaalbaar. Deze prijzen vind je hier. Er zijn drie pakketten waar je uit kunt kiezen: Essential, Pro en Business. Zoals de naam het al doe vermoeden krijg je bij ‘Essential’ het essentiële. Voor een kleine blogsite hoef je natuurlijk minder zoekwoorden of backlinks te checken dan voor een groot bedrijf. 

Daarnaast biedt SE Ranking je ook de mogelijkheid tot ‘Free trial’. Je kunt in deze periode kennis maken met het platform. Je hebt dus 14 dagen de tijd om voor jezelf te bepalen of de tool bij je past. 

Conclusie

We hopen dat deze review je een goed beeld heeft gegeven over de mogelijkheden van SE Ranking.  Wij werden verrast door de diverse functionaliteiten van het platform. Het is een zeer overzichtelijk platform met prima prijzen. Maar als je het ons vraagt meer voor zzp’ers of kleine ondernemingen. Voor een grotere onderneming kun je wellicht beter voor een tool als SEMrush of Ahrefs gaan. 

 

 

cloud-vips
Blog artikelen