Review marketingtool: SEMrush

De SEO-tool SEMrush is een van de bekendste marketingtools. De tool heeft meer dan 7 miljoen gebruikers! Met behulp van het programma kun jij je website optimaliseren voor een zoekmachine als bijvoorbeeld Google. Benieuwd naar de mogelijkheden van SEMrush? Dat vertellen we in deze review!

Pluspunten:
    • Zeer goede linkbuilding functies 
    • Gratis proefperiode van 14 dagen
    • Logische indeling en gebruiksvriendelijk

Minpunten:
    • Alleen gegevens van de zoekmachine Google
    • Slechts één gebruikersaccount
    • Bepaalde functies bedragen maandelijks $200 extra, bovenop het huidige pakket

Gebruiksvriendelijkheid

Wanneer we SEMrush vergelijken met concurrenten zien we dat er veel gestopt is in een gebruiksvriendelijke lay-out. Door de vele faciliteiten kan SEMrush al snel als chaotisch ervaren worden door beginnende gebruikers. Wanneer je bekent bent met de functies dan is het navigeren op SEMrush juist vrij eenvoudig. 

SEMrush heeft een SEMrush Academy ontwikkelt om haar startende gebruikers op weg te helpen. Hier vind je diverse teksten om video’s met informatie. Je kunt hier leren hoe je de SEO van je website verbetert maar ook enorm veel over de SEMrush tool. Ben je een ervaren SEO’er? Ook dan zijn bepaalde lessen die wij sterk aanraden! 

Tools / mogelijkheden

SEMrush is een zeer complete tool met enorm veel functionaliteiten. De diverse functies geven je alle andere date en verschillende inzichten. Enkele van deze functionaliteiten hebben we hieronder voor je beschreven. 

Site Audit
Om zo veel mogelijk bezoekers te genereren op je website dient deze SEO technisch goed in elkaar te steken. Met de site audit heb je binnen enkele seconde toegang tot een complete rapportage hoe jij je website kunt verbeteren. 

Zoekwoordenonderzoek
Met de zoekwoorden tool van SEMrush kun je alles te weten komen over de vele zoekwoorden. Zoekwoorden, volumes, gerelateerde zoekwoorden, CPC verdeling, trends, SERPS en de  moeilijkheidsgraad zijn slechts enkele van de functionaliteiten die je kunt gebruiken voor je SEO campagne. Wanneer je naar een bepaald zoekwoord zoekt krijg je een lijst met toepasselijke relevante zoekwoorden, daarnaast krijg je met de Keyword Magic Tool een indicatie van de moeilijkheidsgraad van het zoekwoord waar je naar zocht. 

Domeinanalyse
Met de domeinanalyse kun je je eigen website analyseren of die van bijvoorbeeld je concurrent. Waar liggen voor jou verbeterpunten en waar liggen de sterke punten van jouw concurrent? Je zou ook een domeinanalyse kunnen uitvoeren op een bepaalde website, zo kun je nagaan of dit domein waardevol is voor een linkruil. Je hoeft enkel de domein-URL in te voeren en krijgt direct een overzicht met onder andere het aantal bezoekers, best presterende zoekwoorden, advertentiestatistieken, ‘autoritetitsscore’ en meer!

Met de Site Audit krijg je een volledige rapportage met eventuele verbeterpunten voor de technische kant van jouw website. Je ziet welke verbeterpunten aangepakt dienen te worden en hoe jij je website kunt optimaliseren. 

Linkbuilding
Voor linkbuilding heeft SEM-rush vier verschillende functies die je kunt gebruiken: Backlink Analytics, Backlink Audit, Link Building Tool en Bulk Analysis. Met de functies kun je slechte links van je website verwijderen, anchors bekijken, kwaliteit van je links onderzoeken en de links van jouw concurrenten achterhalen. 

Pakketten

Bij SEMrush zijn er drie verschillende pakketten die je kunt aanschaffen: Pro, Guru en Business. De verschillende pakketten variëren in het aantal projecten waaraan je kunt werken, het aantal zoekwoorden dat je kunt zoeken, Google Data Studio en meer. Ga voor jezelf dus na welk pakket en functionaliteiten jij nodig hebt. Het is altijd mogelijk om te updaten, downgraden daarentegen gaat niet. De volledige functionaliteiten per pakket vind je op de website van SEMrush.

Conclusie

Wij zijn zeer positief over SEMrush! De tool is handig en eenvoudig in gebruik voor zowel beginnende als ervaren marketeers. Doordat de pakketten wat prijziger zijn dan andere SEO-tools kan dit beginnende ondernemers afschrikken. Wij kunnen je wel vertellen dat SEMrush een echte all-in-one tool is waarbij je alle benodigde functionaliteiten bij de hand hebt. Twijfel je nog? Ga dan voor een proefperiode van 14 dagen!

cloud-vips
Blog artikelen