Review SEO-tool: Ubersuggest van Neilpatel

Wat zijn onze bevindingen over de SEO-tool Neil Patel - Ubersuggest? Om mee te beginnen zijn we zeer positief over het aanbod van de gratis functionaliteiten! Wil je niet betalen voor een SEO-tool dan is Ubersuggest een zeer goede optie! Benieuwd naar onze bevindingen? Dat lees je in deze review. 

Pluspunten:

  •     Ubersuggest is volledig te vertalen in het Nederlands
  •     Snel en uitgebreid
  •     Mogelijkheid tot een gratis account

Minpunten:

  •     Beperkte mogelijkheden met de gratis versie
  •     Voorheen heeft de tool diverse functionaliteiten van de een op de andere dag betaald gemaakt. 

Gebruiksvriendelijkheid Neilpatel

De SEO tool is erg populair! De site is volledig in het Nederlands te vertalen en overzichtelijk in gebruik. Doordat er geen moeilijke woorden worden gebruikt is hij gemakkelijk te begrijpen voor zowel beginnende als ervaren gebruikers.

Functionaliteiten

Met Ubersuggest kan een goed zoekwoordenonderzoek uitgevoerd worden. Hiervoor hoef je enkel zoekwoord in te voeren en de taal/landen waarvan je data wilt zien. De diverse functionaliteiten zetten we voor je onder elkaar! Wanneer je de tool opent heb je in het linker menu de keuze uit drie verschillende tools: Keywords, Verkeer en Backlinks. We gaan op ieder van deze tools dieper in

Keywords 

Met de Keyword tool van Ubersuggest krijg je een lijstje met keyword ideeën. Wanneer je zoekt naar een bepaald zoekwoord krijg je verschillende ideeën te zien van zoekwoorden die daar op lijken. Je kunt onder andere het zoekvolume zien, de kosten per klik, de betaalde en de SEO moeilijkheid. Daarnaast is er de mogelijkheid om te zoeken naar keywords op verkeer. Deze mogelijkheid laat je zien waar een domein op scoort.  

Verkeer

Met deze functionaliteit kun je een domein invullen en belangrijke informatie van jezelf of concurrenten achterhalen. Je ziet de best scorende pagina’s en de zoekwoorden die gebruikt worden. Het overzicht van de zoekwoord positionering wordt weergegeven in een staafgrafiek. In deze staafgrafiek zie je hoe jouw zoekwoord/die van concurrenten maandelijks rankt. Daarnaast wordt er een lijstje weergegeven van best scorende pagina’s uit SEO visie. 

Met de verkeersanalyse krijg je te zien of jouw SEO inspanningen succesvol zijn geweest. Met een visuele weergave zie je het aantal bezoekers en de ranking van gebruikte zoektermen. Met de verkeersanalyse track je gemakkelijk de voortgang en zie je waar nog werk aan de winkel is. Dit tracken kan in de gratis versie maximaal 25 keer gedaan worden.

SEO Analyse

Met de SEO analyse kun je eenvoudig zien waar problemen liggen. De SEO analyse bij Ubersuggest bestaat uit een Site Audit sectie en een backlink sectie. Hier zie je wat de SEO score van jouw pagina. In deze functie krijg je handige suggesties over hoe bepaalde zaken verbetert kunnen worden. Vervolgens worden de suggesties onderverdeeld in kritische fouten, waarschuwingen en aanbevelingen. 
In de sectie van backlinks zie je het aantal backlinks van jou tegenover die van concurrenten. Je kunt door middel van een analyse zien welke backlinks je concurrenten wel krijgen en jij niet. 

Kosten

Ubersuggest heeft een gratis versie met beperkte mogelijkheden, je kunt deze natuurlijk eerst uitproberen. Wanneer je tevreden bent over de tool en over wilt gaan tot een betaald pakket heb je de mogelijkheid uit drie verschillende pakketten. 

Naast de bovenstaande functionaliteiten zijn er nog vele andere variaties per pakket. Deze vind je terug op de website van Ubersuggest. Door de diverse mogelijkheden en functies is Ubersuggest prima te gebruiken voor zowel ervaren als beginnende SEO’ers.

Conclusie

Met Ubersuggest kun je gemakkelijk zelf een SEO onderzoek uitvoeren voor je website. Wij zelf zijn erg tevreden over Ubersuggest! Wanneer er onduidelijkheden zijn kun je video’s bekijken van Neil Patel zelf, in deze video’s legt hij goed uit hoe alles functioneert. Benieuwd of Ubersuggest bij jou past? Ga dan zelf aan de slag met de gratis versie!

cloud-vips
Blog artikelen