Wat is SEO en hoe werkt het?

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization dit betekent in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. SEO is een belangrijk onderdeel voor elke website, want wil jij meer verkeer genereren op je website? Lees dan zeker even verder.

Wat is SEO?

SEO is een verzamelnaam voor het proces om jouw webpagina te optimaliseren zodat deze hoog in de zoekresultaten eindigt. Door SEO op de goede manier in te zetten krijg je niet alleen méér bezoekers naar je webpagina maar ook de juiste bezoekers. SEO is onder te verdelen in verschillende onderdelen, onder andere linkbuilding en zoekwoordoptimalisatie. Als we het hebben over de zoekresultaten is dat in Nederland in de meeste gevallen de zoekmachine Google.

Hoe werkt SEO?

Zoals we hierboven vertellen kun je SEO onderverdelen in een aantal onderdelen. Al deze onderdelen samen kunnen ervoor zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten komt.

Deze onderdelen bestaan onder andere uit:

  • Zoekwoordenoptimalisatie

    Wanneer gebruikers op Google bepaalde zoekwoorden invullen wil je dat ze jouw website te zien krijgen. Maar dit gebeurt niet zomaar, Google moet zien dat jij als website relevant bent en past bij de desbetreffende zoekopdracht.

  • Schrijven van duidelijke en relevante content

    Zoekmachines zoals Google worden steeds slimmer. Wanneer jij een bepaald zoekwoord honderd keer op jouw website hebt staan gaat dit ten koste van jouw content. Google ziet hoelang en met welke frequentie bezoekers op jouw pagina zijn. Is jouw content niet goed? Dan zullen je bezoekers snel doorklikken en zal jouw webpagina zakken in de zoekresultaten.

  • Linkbuilding

    Een korte uitleg van linkbuilding is het verzamelen van linkjes vanaf andere websites naar die van jouw. Naast bovenstaande onderdelen is linkbuilding een bepalend onderdeel in jouw positie in de zoekresultaten.

Google bepaald

Ten slotte is Google de baas in in dit alles. De zoekmachine beslist of bepaalde informatie op je website uitgelezen wordt en hoe deze uitgelezen wordt. Het is ook niet bekend hoelang het ongeveer duurt voor jouw website hoog komt in de zoekresultaten. Dit is niet iets wat van de een op de andere dag gebeurt.

cloud-vips
Blog artikelen