De 5 kenmerken van een succesvol webdesign

Onder webdesign verstaan we het ontwerpen van websites, met name de vormgeving en de ervaring van gebruikers. Wanneer je een website bezoekt krijg je al snel een eerste indruk, dit komt mede door het webdesign. Je wilt natuurlijk een goede indruk geven aan je bezoekers, maar hoe doe je dit en waar dien je op te letten? Dat lichten we toe in onze diverse blogs.

Website layout

De layout van je website dient eigenlijk als je online etalage. Zien mensen niets wat hun aandacht trekt of zien ze niet waar ze naar zoeken? Dan scrollen ze vaak verder. Het is dus de bedoeling om jouw homepage aan te laten sluiten op de verwachtingen van je doelgroep. ‘de regel van derden’ wordt hier veel toegepast, wat deze regel inhoudt en waar je op moet letten lees je in onze blog.

Kleurgebruik webdesign

Een belangrijk onderdeel voor je webdesign is het kleurgebruik. Want kleur creëert automatisch een gevoel bij je doelgroep. Daarnaast kunnen bepaalde buttons de aandacht trekken van je doelgroep. Maar hoe pas je kleur op de juiste manier toe voor je website? Dat leggen we je graag uit.

Typografie website

Typografie is alles wat te maken heeft met de opbouw van teksten. Bij de typografie van je website dien je op verschillende zaken te letten. Zo is de afstand en lengte van zinnen belangrijk, de grootte van je lettertype, het soort lettertype en de structuur. Dit alles moet afgestemd worden op jouw doelgroep. Weten hoe je de juiste typografie voor je website bepaald? Lees dan zeker even verder.

Afbeeldingen voor website

Afbeeldingen zijn zeer belangrijk in het design van je website, ze verhelderen je website en zorgen voor sfeer. Maar je kunt natuurlijk niet zomaar afbeeldingen gaan plaatsen, er zijn een aantal zaken waar je op dient te letten. Wij hebben deze zaken voor je op een rijtje gezet >>

Call to action

Wanneer er bezoekers op je website komen wil je graag dat deze over gaan tot een bepaalde actie. Het openen van een blog, een offerte aanvragen of het overgaan tot aankoop. Een goede call to action button is in dit geval heel belangrijk! De kenmerken van een succesvolle call to action button lees je in ons artikel.

cloud-vips